Edge of Sanity

Предишната тема Следващата тема Go down

Edge of Sanity

Писане by Gabaro on Нед 20 Дек 2009 - 13:28





Да де... Швеция. От там започват нещата. И си остават позиционирани там. Събират се банда маниаци... решили да си направят дет метъл банда. Нищо ненормално за Швеция. И правят момчетата една банда... Edge of Sanity я наричат. И започват да правят от онзи стария, първичен и брутален дет метъл, дето няма нищо общо с финландските мелодични изгъзици по онова време. И първия албум на бандата наистина си е брутален олдскуул дет метъл. Обаче пичовете, начело с Dan Swanö решили, че чистия дет метъл нещо им е скучен и започнали да експериментират... вкарали прогресив звучене и някакви други странни неща, ама без да губят от онова първичното звучене... много яко нали?!? Ами яко е да. През '96 вадят един концептуален албум... Crimson с една 40-минутна песен. Били леко загрижени за постапокалиптичното бъдеще на Земята, когато човечеството е изгубило способността си да диша и решили да го отразят в текста. А като казах текст... нашите герои се оказват изключително надарени с въображение в това отношение. Сложни, дълбоки текстове... изследващи философски тематики и не само. Даже на моменти си противоречат... ъхъм... супер-мега-яка работа.
През 1997 Dan Swanö напуска групата и се отдава на множество други проекти и продуцентска дейност. Той е човека гръбнак на групата - вокалист, композитор, текстописец... с една дума тотален нинджа. След още един албум(Cryptic) бандата се разделя.
През 2003 Dan Swanö си обявява, че е човек-банда и издава Crimson ІІ под името на бандата. Веднага след издаването разпуснал чаршията... и от тогава групата е в запор. Ама има надежда...


Като цяло бандата е една от първите(заедно с Opeth), които смесват тежкото дет и блек метъл звучене с прогресивни и експериментални елементи. Резултата е повече от добър... това е шедьовър за ценителите. Не е лесно да се слуша тази музика... надявам се да има фенове на бандата, а ако няма то поне някой заинтересован да я чуе.


Членове:
Dan Swanö − vocals, guitar, keyboards (1989-1997, 2003)
Andreas Axelsson − guitar (1989-1999)
Sami Nerberg − guitar (1989-1999)
Anders Lindberg − bass (1989-1999)
Benny Larsson − drums (1989-1999)
Robert Karlsson − vocals ( 1997-1999)

Дискография:
(1991) Nothing But Death Remains
(1992) Unorthodox
(1993) The Spectral Sorrows
(1994) Purgatory Afterglow
(1996) Crimson
(1997) Infernal
(1997) Cryptic
(2003) Crimson II



WIKI

Клипчета във vbox7.com:
Edge Of Sanity - Black Tears
Edge Of Sanity - Losing Myself
Edge Of Sanity - Uncontroll Me



Викам да дам пример с тема за банда. Инфото си е мое от форума на Zrock, където го пуснах за първи път. В правилата пишеше, че тря'а да казвам от къде съм взел информацията.
avatar
Gabaro
UNDERUser

Chatty
Титла : Ботуширан козичкаджи
Чист Брой мнения : 139
Join date : 14.12.2009
Age : 31
Местожителство : Варна

http://www.last.fm/user/Gabaro

Върнете се в началото Go down

Re: Edge of Sanity

Писане by death-thrashar on Нед 20 Дек 2009 - 13:50

хей, сега ми напълни душата.
групата я слушам, меко казано слушам, една от любимите ми банди е и имам цялата им дискография включително и всички демота и рихърсали на бандата.
дан е велик, той има поне над 20 проекта и няма умора.
аз много се кефя като цяло на стария шветски дет метъл и да знаеш незнам друг от форума дали слуша edge of sanity но определено аз съм им много голям фен и се надявам групата да изкара скоро нещо ново, та макар и дан суано сам да го запише.

ето и част от групите в които е участвал дан суано освен че е фронтмен на edge of sanity той има и собствен албум под името дан суано а албума се казва moontower, и едно еп пак под името moontower,но и участва в доста банди.

Bloodbath (Swe), Brejn Dedd, Darkcide (Swe), Demiurg (Swe), Diabolical Masquerade, Godsend (Nor), Incision (Swe), Infestdead, Karaboudjan, Katatonia (Swe), Maceration, Masticate, Nightingale (Swe), Odyssey (Swe), Overflash, Pan.Thy.Monium, Ribspreader, Route Nine, Star One, Steel (Swe), Total Terror, Unicorn (Swe), Sorskogen, Frameshift, Another Life, Stygg Död, Obliterhate)
това са само една част от групите в които е участвал този мозък на шветската метъл сцена.


Последната промяна е направена от LOGOS на Нед 20 Дек 2009 - 17:18; мнението е било променяно общо 1 път (Reason for editing : Двоен пост)
avatar
death-thrashar
UNDERUser

Horny
Титла : тотална откачалка.
Чист Брой мнения : 612
Join date : 16.12.2009
Age : 36
Местожителство : село несебър

http://www.dark-date.net/profile.php?user=chaosstreetpunk

Върнете се в началото Go down

Re: Edge of Sanity

Писане by nochalga on Нед 20 Дек 2009 - 20:52

Гледах и трите клипа на Edge of Sanity и ми харесаха, честно казано. Първите два дори не се доближават до стила дет метъл хехе Smile Но няма значение, правят много хубава музика. Ще си потърся други техни неща Wink
avatar
nochalga
UNDERUser

Crappy
Титла : Inka
Чист Брой мнения : 159
Join date : 15.12.2009

Върнете се в началото Go down

Re: Edge of Sanity

Писане by death-thrashar on Нед 20 Дек 2009 - 21:50

да помогна малко.
edge of sanity - 1991 - Nothing But Death Remains

http://www.filestube.com/84f9b4650a3b44b803e9/go.html

edge of sanity - 2003 - crimson ii

http://www.filestube.com/e154e863f714ef8f03ea/go.html

edge of sanity - 1997 - cryptic

http://www.filestube.com/bfc048b603f57c4103ea/go.html

edge of sanity - 1994 - purgatory afterglow

http://www.filestube.com/cb60356a4dcfce1003e9/go.html

edge of sanity - 1992 - unorthodox

rapidshare.com Edge_of_Sanity_-_Unorthodox__1992__By_Heavy-Metal-Machine.Blogspot.com.rar

edge of sanity - 1993 - The Spectral Sorrows

rapidshare.com Edge_of_Sanity_-_The_Spectral_Sorrows__1993__By_Heavy-Metal-Machine.Blogspot.com.rar

edge of sanity - 1996 - crimson

mediafire.com ?owimqmhytjq

edge of sanity - 1997 - infernal

mediafire.com ?manbtikmjt0

edge of sanity - 1999 - evolution

mediafire.com ?zkjmjinrdmm

edge of sanity - 1994 - until eternity ends

mediafire.com ?mymmlnjudwd


Последната промяна е направена от death-thrashar на Нед 20 Дек 2009 - 22:09; мнението е било променяно общо 1 път
avatar
death-thrashar
UNDERUser

Horny
Титла : тотална откачалка.
Чист Брой мнения : 612
Join date : 16.12.2009
Age : 36
Местожителство : село несебър

http://www.dark-date.net/profile.php?user=chaosstreetpunk

Върнете се в началото Go down

Re: Edge of Sanity

Писане by nochalga on Нед 20 Дек 2009 - 22:03

Тегля сега, после ще си дам мнението Smile
avatar
nochalga
UNDERUser

Crappy
Титла : Inka
Чист Брой мнения : 159
Join date : 15.12.2009

Върнете се в началото Go down

Re: Edge of Sanity

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите